Ekonomi

Paramount Global, birleşme tartışmalarının yoğunlaştığı bir ortamda CEO Bob Bakish’i görevden almayı düşünüyor – kaynaklar

Çeşitli kaynakların belirttiğine göre Paramount Global (PARA), şirketin ilerlemesini hızlandırmak amacıyla Bob Bakish’ten İcra Kurulu Başkanlığı görevini devralmak üzere mevcut bölüm liderlerinden oluşan bir komite atamayı planlıyor.

Kuruluşun Bakish’in görevden ayrılışını, piyasa kapandıktan sonra mali sonuçlarını açıklamadan önce bugün kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Bu gelişme, Paramount’un Ariel Investments, Gamco Investors, Matrix ve Aspen Sky Trust gibi Paramount’un büyük yatırımcılarının eleştirilerine maruz kalan Skydance Media ile birleşmeyi tamamlama yönündeki ilerleyişiyle de uyumlu.

Cuma günü The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makalede, Paramount yönetim kurulu ve çoğunluk hissedarı National Amusements’ın, Bakish’in ayrılmasının ardından Paramount’un bölümlerinin başkanlarından oluşacak bir “CEO Ofisi” kurmayı düşündükleri belirtildi.

Ancak, Bakish’in pozisyonuna ilişkin kararın henüz kesinleşmediğini ve yönetim kurulunun Bakish’in CEO olarak kalmasına karar vermesinin mümkün olduğunu belirttiler.

Bloomberg Pazartesi günü yayınladığı ayrı bir haberde, National Amusements’ın sahibi Redstone ailesi ile bağımsız film yapımcısı David Ellison’ın, Paramount’un mülkiyetindeki olası bir değişikliğin diğer yatırımcılar açısından cazibesini arttırmak için uzlaşma önerileri sunduğunu belirtti.

Bloomberg’in ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberine göre Ellison, Paramount’un mali durumunu güçlendirmek için mevcut piyasa fiyatından daha yüksek bir değerle önemli miktarda Paramount hissesi satın almayı teklif etti. Aynı zamanda Redstone’ların, oy hakkı olmayan hissedarların herhangi bir anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar alma sürecine katılmalarına izin vermeyi kabul ettikleri bildirildi.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-horasan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu