Haber

DEPREMDE KAYBOLAN YAKINLARINI REKLAM İLE ARIYORLAR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin üzerinden yaklaşık 3 hafta geçti. Deprem 11 ilde büyük hasara yol açarken, en çok etkilenen noktalardan biri de Hatay’ın Antakya ilçesi oldu. İlçede sağlam yapılar yokken binlerce kişi hayatını kaybederken, onlarca aile ise ulaşamadığı yakınlarını aramaya başladı.

DEPREMDEN BU YANA EŞ VE KOCA ARANIYOR

Antakya meydanındaki Atatürk büstünün kaidesinde Hüseyin-Fethiye Çepni çiftinin fotoğrafının yer aldığı reklamda, 59 yaşındaki çiftin depremin olduğu 6 Şubat’tan bu yana kayıp olduğu belirtildi. Yakınlarının isim ve iletişim numaralarının yer aldığı ilanda, “Nerede olduklarına dair bir bilgi yok. Lütfen yayalım, bir an önce ulaşalım” denildi.

YARALI VE ŞOK EDEN ADAMDAN HABER YOK

Büst kuralındaki diğer eksik ilan ise Muhsin Sedat Kaya (38) ile ilgili. Kaya’nın 2 gün üst üste ilk yardım çadırında giyindiği kaydedildi. Kayıp ilanlarının ortasında da Çağdaş Yıldız isimli çocukla ilgili bir ilan yer alıyor. Defne ilçesi Sümerler Mahallesi Dere Sokak No 9’daki Cem Apartmanı’nda kaybolduğu belirtilen Yıldız’ı görenlerin kendileriyle iletişime geçmesi isteniyor.

“TRAVMA OLMASI ÇOK MÜMKÜN”

Diğer ilan ise Necla İşler’e (59) ait. Defne ilçesinden olduğu belirtilen İşler’in kayıp ilanında şu bilgilere yer verildi: “İlçe’de gıda ve diğer insani yardımların yapıldığı yerlerde yemek, tuvalet ve ısınma gibi ihtiyaçlarını giderdiği defalarca görüldü. Sümerler, Akdeniz, Armutlu, Çekmece, Turunçlu ilçeleri. Söz konusu yerlerde dolaştığı tahmin ediliyor. Enkazdan çıkarken travma geçirmiş olma ihtimali çok yüksek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu