Haber

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp: Kayyum darbeden beter

KARS- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 28’inci Milletvekili Genel Seçimi’nde Kars’ta 21 yıl sonra milletvekili seçildi. Toplam 185 bin 605 seçmenin bulunduğu kentte İnan Akgün Alp, 22 bin 947 seçmenin oyunu alarak milletvekili oldu.

Milletvekili seçilmeden önce Kars Çevre ve Şehircilik Hukuku Derneği (KARÇEV) başkanı olan Alp, milletvekilliğini alır almaz kayyum idaresindeki Kars Belediyesi binasına giderek, “28 Mayıs’ta seçimi kazandığımız gün bu kayyum burada. gidecek. Kars halkına söz veriyorum. Baskı ve şiddet nereden gelirse gelsin seçim meydanlarında haykırdığımız gibi diz çökmeyeceğiz, vedalaşmayacağız. Bizi bölmek, bölmek, kutuplaştırmak istiyorlar. İnadımıza barış diyeceğiz, inadımıza kucaklaşacağız.”

Alp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis heyetlerinin oluşturulmasının ardından yapılan ilk genel kurul toplantısından; 500 yataklı Kars Devlet Hastanesi ve arıtma tesisinin verdiği zararı, Kars’ın stadyum sorununu, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin sıkıntılarını ve Sarıkamış’ta HES projelerinin yol açtığı kayıpları soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. .

Sosyal medya hesabından kayyum uygulamasına her zaman tepki gösteren İnan Akgün Alp, Twitter hesabından Kars sokaklarındaki ihmali fotoğraflarıyla paylaşarak, “Kayyum yönetimi altına giren Kars’ta sokakların son hali. kısa bir süre hariç yaklaşık 20 yıldır belediyeleri yönetiyor.Yapılmamış altyapı, her yağmurda çamurlu yollar, akmayan su, kentte etrafa saçılmış çöp yığınları ve gübre.Aydınlıkevler Mahallemizden görüntüler.İlk yerel seçimlerde, Kars’ımızı bu utançtan hep birlikte kurtaracağız” dedi.

İnan Akgün Alp ile kayyum uygulamalarını, Kars’ın kronikleşmiş sorunlarını ve yerel seçimleri konuştuk.

‘KARS’TA VE TÜRKİYE’DE DEMOKRASİYİ KORUMANIN YOLU MİSAFİRLERDEN GELİŞMEKTİR’

Kısa bir süre dışında Kars, son 20 yıldır iktidar partisi ve şimdi kayyum tarafından yönetiliyor. Ancak, artık çözülmemiş, kronik sorunları var. Bu konuları Meclis’e getirirken sosyal medyada da paylaşıyorsunuz. Kars’ın bu durumu yaşamasının asıl sebebi nedir?

Öncelikle bahsettiğiniz paylaşımda Kars Belediyesi’nin halk için gördüğü hayat var. Alt yapı çalışmalarının eksikliği ve yetersizliği, her yağmurda çamurlu yollar, akmayan sular, etrafa saçılan çöp yığınları ve kentte gübre. Benzer tabloları Kars’ın birçok yerinde görmek mümkündür. Kars Belediyesi ise genel olarak “Belediye alt ve üst yapı çalışmalarına hız verdi”, “Kars Belediyesi yol yapım ve altyapı çalışmaları devam ediyor”, “Kars Belediyesi olarak hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Ancak bahsettiğiniz paylaşımda net ve net olan o 4 fotoğraf, belediyenin tüm açıklamalarını alt üst ediyor. Kars merkez ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların bu durumu yaşamasının temel nedeni Kars’ta yerel demokrasinin askıya alınmış olmasıdır. Kars’ta ve Türkiye’de demokrasiyi kurtarmanın yolu kayyumlardan kurtulmaktır.

‘GÜÇ, OTORİTER REJİMİNİ MİSAFİRLERLE GÜÇLENDİRİYOR’

Peki Kars’ta belediye başkanı halk tarafından mı seçildi? Hayır. Kars Kayyumu tarafından yönetilmektedir. Yani merkezi hükümet tarafından atanan bir yönetici tarafından. Kayyum uygulamaları, vesayetten şikayet eden, seçimleri kutsayan iktidarın gerçekliğini ortaya çıkardı. Doğu ve Güneydoğu’da halk tarafından seçilen belediye başkanlarının yerine kayyum atandı. CHP’li belediyeler ise çeşitli engellerle ve ceza tehditleriyle çalışmaz hale getirilmeye çalışıldı. Hükümet otoriter rejimini kayyumlarla güçlendiriyor. Kayyum darbelerden beterdir. Darbe ile iktidara gelenler bir süre sonra koltuğu bırakmak zorunda kaldığı için kayyumlar, halkın iradesinin her zaman el konulduğu bir yönetim oluşturmuşlardır.

‘AYNALI KÖŞKÜN SATIŞI ÖRNEK BİR OLAYDIR’

Milletvekilliğinizi alır almaz ilk işiniz kayyum idaresinde belediyeye gitmek oldu, neden?

Evet, vekilliğimi alır almaz belediyeye gittim ve ifade verdim. Belediyenin borçları nedeniyle satışına icra yoluyla engel olmayan tarihi Aynalı Köşk binası kent için örnek bir olay. Bu durum, tüm yetkilerin tek bir kişide toplandığı vesayet kayyım sisteminde hukukun uygulanamaz hale geldiğini göstermektedir. Bu durum bize Kars’ta kayyum sisteminin çöktüğünü gösteriyor.

‘KARS HAKKINI BU YEREL SEÇİMLERDE ALACAK’

Önümüzde bir yerel seçim var. Kars’la ilgili planlarınız neler? Bu sorunlar nasıl çözülecek?

20 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi ne yazık ki belediyenin en temel görevlerini dahi yerine getirememiştir. Yaklaşan yerel seçimlerde katılımcı ve sosyalist belediyecilik temel hedefimizdir. Belediyenin temel misyonları, kent ekonomisini geliştirmek, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek, Kars halkının hak ettiği temel sağlık hizmetlerini, kültürel ve sportif faaliyetleri sağlamaktır. Kars halkı bu yerel seçimlerde en güçlü şekilde temsilcisini seçecektir. Ranta talanı değil, emek gücünü üretmeyi esas alan, aynı zamanda katılımcı, çoğulcu, karar alma süreçlerinde ayrım gözetmeyen, kültürel, ekonomik ve toplumsal değerleri koruyan bir bakış açısıyla bu yerel seçimlerde Kars’ın hakkını alacaktır. şehir hukuku ve şehir kanununa saygı.

pehlivankoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu